Forró Krisztián: „Nem tudjuk, mit hoz még az egységesítés”

2020. július 20. - 21:59

Július 18-án új vezetőt választottak a Magyar Közösség Pártjának küldöttei. Forró Krisztián 44 éves vállalkozó a magyar egység megteremtését nem célnak, hanem eszköznek tartja. Paramédia Podcast.

Forró Krisztián: „Nem tudjuk, mit hoz még az egységesítés”
Forró Krisztián (Fotó: Cséfalvay Á. András)

Bár a farnadi kongresszusra még hét elnökjelölt érkezett, sorra mondtak le jelöltségükről. Forró egyedüli kihívója így Őry Péter maradt.

„Őry Péter komoly munkát tett le a múltban. Természetesen senki sincs hiba nélkül” – mondta az új MKP-elnök, aki továbbra is számít Őry munkájára.

Az egység megteremtése Forró Krisztián szerint csak egy eszköz. Szerinte a felvidéki magyarság célja, hogy megmaradjon, és visszafordítsa az asszimilációt.

A teljes beszélgetés meghallgatható itt:

A Paraméter podcastjai elérhetők az Apple Podcasts és a Google Podcasts alkalmazásban, valamint a Spotify-on is!

Forró Krisztián elnökként először az Összefogással akar tárgyalni, csak ezután következhet a Híd.

„A Most-Híd egy vegyes párt. Az Összefogásnak pedig van egy közös múltja az MKP-val"

- jelentette ki.

Forró Krisztián elképzelhetőnek tartja, hogy megbízatási időszakának lejártakor, 2022 végén már nem is fog létezni az MKP.

„Nem tudjuk, mit hoz még az egységesítési folyamat”

– jelentette ki.

Lobbizott-e megválasztásáért Forró Krisztián? Könnyebb lesz-e tárgyalnia a Híd új vezetésével? Mit válaszolt legkisebb fiának, miért akar az MKP elnöke lenni? Ezekre a kérdésekre is választ ad Forró Krisztián, az MKP szombaton megválasztott új elnöke a ParaMédia Podcast legújabb adásában.

(parameter)