Bárdos: „Nincsenek illúzióim“

2020. június 15. - 17:21

Bárdos Gyula szerint a Csemadokban is voltak, akik úgy gondolták, politikai bélyeget ragaszt a szövetségre, hogy annak országos elnökeként a Magyar Közösségi Összefogás listavezetőjeként indul a 2020-as parlamenti választásokon. „Senkinek nem kellett azonban távoznia a Csemadokból, aki így gondolkodott vagy ilyen véleménye volt“ – mondta a Paramédia Podcast következő vendége.

Bárdos: „Nincsenek illúzióim“
Bárdos Gyula (Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció)

„Ha megszületett volna az egységes magyar lista, biztos, hogy ma lenne parlamenti képviseletünk, és kormánypárt lennénk“ – fejtette ki.

„Naivak voltunk amikor azt gondoltuk, ezt meg lehet valósítani“

– mondta Bárdos Gyula, aki szerint a Híd részéről a „politikai egók olyan erősek voltak, hogy nem engedték“ a valódi összefogást.

A teljes beszélgetés meghallgatható itt:

A Paraméter podcastjai elérhetők az Apple Podcasts és a Google Podcasts alkalmazásban, valamint a Spotify-on is!

Bárdos állítja, a Híd úgy gondolta, nekik kijár, hogy listavezetőt adjanak, és nem a párt részéről „semmilyen nyitottság nem volt“. Az MKP politikusa emlékeztetett, Bugárék a listán olyan személyek indításához ragaszkodtak, „akik a felvidéki magyarok számára elfogadhatatlanok lettek volna“.

„Semmiképpen nem indultam volna egy olyan listán, amely pártpaktumként, csak az MKP és a Híd politikusaiból állt volna“ – tette hozzá a beszélgetésben Bárdos Gyula.

„Nincsenek illúzióim“

– válaszolta azzal kapcsolatban, mit várhat a szlovákiai magyarság az új kormánytól, bár meggyőződése, hogy Matovičéknak időt kell adni.

Vajon indul-e Bárdos Gyula az MKP közgyűlésén a pártelnöki tisztért? Valóban Világi Oszkár projektje lenne az Összefogás? Befolyásolta-e a Fidesz az MKP és a Híd közötti tárgyalásokat?

Ezekre a kérdésekre is választ kap, aki meghallgatja podcastunkat, amelyet ezúttal is Juhász László készített.

(parameter)